Філе риби "ожило" в духовці: Шматок "вистрибував" під час приготування, що шокувало господиню і не лише її (відео)

У мережу потрапило моторошне відео, на якому шматок шматок риби підстрибує в духовці вгору і вниз так, ніби він живий. Ролик, опублікований на платформі Reddit, починається з того, що жінка відкриває духовку, в якій смажиться філе. Раптом шматок риби починає смикатися і ніби намагається вистрибнути, передають Патріоти України.

Впродовж усього часу приготування риба не припиняла смикатися. Здається, що вона ожила. Користувачі соцмереж пояснюють таку "поведінку" мертвої риби тим, що її нервові закінчення на хребті продовжують посилати електричні імпульси до м'язів, що і викликає такі стрибки.

У свою чергу, експерти IFLScience.com зазначають, що дійсно попри те, що мозок і серце риби вже не функціонують, її клітини все ще реагують на подразники — зокрема, на сіль. Тому мертва риба буде продовжувати рухатися, поки не витратить всі свої запаси енергії. Однак, це не означає, що риба жива або відчуває біль.

Бабине літо ще не починалось: Синоптик пояснив, коли насправді буде осіння погода в Україні

неділя, 8 вересень 2024, 12:45

Попри те, що на календарі - вересень, в Україні досі триває метеорологічне літо. Про це у коментарі РБК-Україна розповіла синоптик Українського гідрометеорологічного центру Діана Кривобок, передають Патріоти України. За словами експерта, метеорологічне...

Під завалами можуть бути люди: У Києві стався вибух на підприємстві, двоє загиблих

неділя, 8 вересень 2024, 11:30

Внаслідок вибуху вранці 8 вересня у Києва частково зруйнована двоповерхова будівля, загинули двоє людей, передають Патріоти України. іКличко уточнив, що вибух стався у Голосіївському районі столиці на території автотранспортного підприємства. Частково ...