Фільм про Навального отримав "Оскар" - дружина росіянина вийшла по нагороду та заговорила про "боротьбу за демократію"

У ніч із 12 на 13 березня у знаменитому театрі Dolby в Лос-Анджелесі (США) відбулася 95-та церемонія вручення найпрестижнішої кінопремії "Оскар-2023". Нагороду в номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм" отримала кінострічка канадського документаліста Деніела Роєра "Навальний", яка розповідає про отруєння російського опозиціонера у 2020 році, його лікування та повернення до РФ,, передають Патріоти України.

Н сцену по золоту статуетку разом із режисером вийшла дружина Олексія Навального Юлія з їхніми спільними дітьми – донькою Дарією та сином Захаром.

Навальній дали можливість виступити перед світовою громадськістю на такому престижному майданчику із цинічною промовою про "хороших рускіх", які страждають від диктаторського режиму Путіна і не підтримують "його" війну.

Ще більшого цинізму ситуації додає той факт, що у цій же номінації було представлено стрічку "Будинок із скалок" виробництва Данії, України, Швеції та Фінляндії про українських дітей в умовах війни на Донбасі. Героями документалки стали вихоанці дитбудинку поблизу Лисичанська Луганської області. Цю роботу на "Оскарі" проігнорували, як і теми російської агресії, повномасштабної війни та боротьби України в принципі.

"Олексію, світ не забув твоє важливе послання: усі ми не повинні боятися протистояти диктаторам та авторитаризму... Мій чоловік у в'язниці тільки за те, що говорив правду, боровся за демократію. Олексію, я мрію про день, коли ти станеш вільним і наша країна стане вільною", – говорила Юлія на сцені Dolby у символічній сукні кривавого кольору.Реакція українців не забарилася. Користувачі мережі намагаються зрозуміти, чому Кіноакадемія, яка відмовляє президентові України Володимиру Зеленському в можливості виступити на премії, аргументуючи це тим, що нібито вважає себе "аполітичною", дає майданчик "хорошим рускім".

Тим часом український журналіст Остап Яриш вирішив нагадати, чому українцям не варто вважати Навального "другом" та "борцем за демократію": "Слід пам'ятати: те, що ти проти Путіна, не заперечує твоїх імперіалістичних та шовіністичних поглядів".

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...