Фільм Сергія Лозниці отримав нагороду Каннського кінофестивалю

Документальна кінострічка "Бабин Яр. Контекст" отримала нагороду на Каннському кінофестивалі. Фото: Babyn Yar Holocaust Memorial Center via

Кінострічка українського режисера Сергія Лозниці Бабин Яр. Контекст про події Голокосту в Україні отримала нагороду Золоте око Каннського кінофестивалю. Про це повідомив Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр, зазначають Патріоти України.

Золоте око з 2015 року вручають за найкращий документальний фільм, що бере участь в одній із секцій кінофестивалю.

Сергій Лозниця подякував журі за високу оцінку його стрічки, команді та Меморіальному центру Голокосту Бабин Яр за можливість зняти її.

«Сподіваюся, що ця нагорода допоможе фільму досягти більш широкої аудиторії по всьому світу. Та, звичайно, я сподіваюся, що цей фільм буде показаний в Україні та стане предметом змістовної розмови. Така розмова особливо важлива для країни, на території якої 80 років тому відбулися ці трагічні події», — наголосив режисер.

Фільм Бабин Яр. Контекст складається з 24 епізодів, змонтованих з архівних матеріалів. Проєкт розповідає про масові вбивства євреїв в окупованому нацистами Києві у вересні 1941 року та про наслідки цієї трагедії. Кожен епізод є закінченим сюжетом, прямо або побічно пов’язаним з трагедією Бабиного Яру.

У фільмі використані матеріали з Красногорського архіву(РДАКФ), Бундесархіву та німецьких регіональних архівів, архіву імені Пшеничного, а також з приватних зібрань.

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...