Фінська сталь: "Укроборонпром" показав випробування відстрілом броні для БТР-4 (відео)

190604 BronyaBTR4 0ДК «Укроборонпром» випустив відео випробувань відстрілом броні для БТР-4 виготовленої з фінської сталі MiiLux Protection 500, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Державного Концерну.

«ХКБМ ім. Морозова» виготовив чергову партію БТР-4 з фінської сталі MiiLux Protection. Всі корпуси БТР-4 з неї успішно пройшли повний цикл випробувань, зокрема і відстрілом, який довів високу якість броні та всієї машини», - наголосили у прес-службі ДК.

Нагадаємо, для виготовлення корпусів БТР-4, відповідно до конструкторської документації, може використовуватись броня українського виробництва марки «71» (яка виробляється на українському металургійному комбінаті ПАТ «Метінвест» та загартовується на ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод» - прим. ДЕ), а також фінська, бельгійська та польська броньована сталь.

Повідомляється, що марки натівських сталей було обрано після всебічних хімічних досліджень та фізичних випробувань, відстрілу з різних дистанцій та зброї різного калібру. Окрім того, ці сталі використовуються для виробництва бронетехніки по всьому світу, мають численні сертифікати якості країн ЄС та відповідають стандартам НАТО.

Так представник фінської компанії повідомив: «Miilux 500 використовується в понад сорока країнах світу для виробництва військової техніки й відповідає стандарту НАТО Stanag L1 - L5, на що ми готові надати всі відповідні документи. Протягом 2014 року сталь Miilux успішно пройшла всі можливі балістичні та лабораторні випробування на ДП «ХКБМ». На ТОВ «Лозівський ковальсько- механічний завод» було вироблено 14 корпусів, які успішно пройшли випробування і проходять експлуатацію у військах».

Наголошується, що сталь з ЄС одразу постачається у загартованому вигляді (тоді як вітчизняна сталь марки «71» потребує окремого загартування на ЛКМЗ, що значно збільшує строки постачання, особливо враховуючи складнощі з робітничою силою на Лозовському підприємстві, внаслідок чого було зірвано ДОЗ у минулому році – прим. ДЕ). Це дозволяє розмістити нові технологічні лінії на бронетанкових заводах, скоротити виробничі витрати, а головне – ліквідувати залежність від єдиного постачальника та отримати можливість розгорнути дійсно масштабне серійне виробництво БТР-4.

190604 BronyaBTR4 1

«Але військова прийомка (представники Міноборони, які контролюють якість робіт на «ХКБМ ім. Морозова») відмовилась приймати виготовлену продукцію, до того, як підприємство не підтвердить хімічний склад фінської броні на її відповідність чинним в українському ОПК стандартам. Вони, як відомо, – застарілі радянські ГОСТи, які затверджені ще 30-40 років тому», - наголосили у прес-службі «Укроборонпром».

«Тобто, наявність сертифікатів якості Європейського союзу та Фінляндії, підтвердження відповідності стандартам ISO, STANAG тощо для військової прийомки – нічого не варті, адже вони не відповідають ГОСТу часів СРСР», - додали у Концерні.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...