"Фізично неможливо": У Міносвіти розповіли, у якому форматі працюватимуть школи з 1 вересня

Через небезпеку частина з 13 тисяч українських шкіл з 1 вересня працюватиме у дистанційному або змішаному форматах. Про це 29 серпня в ефірі телемарафону розповів заступник міністра освіти й науки України Андрій Сташків, передають Патріоти України.

"З 13 тисяч шкіл, які в цілому функціонують в Україні, на 1 вересня 7,5 тисяч будуть працювати у звичайному форматі й ще близько 3 800 — у змішаному через те, що укриття не дозволяє помістити всіх учасників освітнього процесу. Але з безпекових причин приблизно 2,5 тисячі шкіл працюватимуть дистанційно. І тут важливо організувати якісне навчання в цих школах", — зазначив представник Міносвіти.

Він пояснив, що зокрема йдеться про школи, які були переміщені з тимчасово окупованих регіонів. "У нас є школи, які були переміщені з окупованої території Запорізької й Херсонської областей. Зараз вони функціонують на підконтрольній Україні території. З 1 вересня вони почнуть працювати дистанційно, в тому числі для учнів з ТОТ, яких в Україні — 70 тисяч", — підкреслив Сташків.

Заступник міністра розповів, що частина шкіл не може відкритися "очно" навіть попри наявність укриттів. Йдеться про заклади освіти, що знаходяться на прифронтових територіях.

"А також є школи, де фізично неможливо облаштувати сховище у приміщенні, його потрібно будувати з нуля, а це дуже дорогий і тривалий процес. Одне повноцінне укриття коштує близько 30 млн грн", — додав представник Міносвіти.

Посадовець зазначив, що цьогоріч Україна виділила 1,5 мільярда гривень на будівництво укриттів. У міністерстві очікують, що значна кількість шкіл буде облаштована новими бомбосховищами на ці кошти.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...