Ford запускає у продаж свій найбільший позашляховик (відео)

У США дебютував новий Ford Expedition п’ятої генерації. Великий рамний позашляховик змінив покоління услід за преміальним побратимом Lincoln Navigator і вийде на ринок із 24 жовтня за ціною від $61700. Про нього розповіли на офіційному сайті Ford, інформують Патріоти України.

Новий Ford Expedition зберігає знайомий двооб’ємний силует із високим капотом, а от його передня частина стала виразнішою. Широка решітка радіатора поєднується з крупними фарами та С-подібними ходовими вогнями. На вибір пропонують колеса діаметром від 20 до 24 дюймів.

Габарити авто практично не змінилися. Як і раніше, позашляховик Ford пропонують у стандартній (5331 мм у довжину) та подовженій (5631 мм) версіях. Також лінійку поповнив варіант Tremor зі збільшеним (із 221 до 269 мм) кліренсом, посиленими бамперами та підніжками, захистом днища та позашляховими шинами.

Салон Ford Expedition 2025 став сучаснішим. На передній панелі високо встановили 24-дюймовий віртуальний щиток приладів, а 13,2-дюймовий тачскрін мультимедіа розташований нижче. Ще однією новинкою стала зсувна центральна консоль. Серед опцій зявилася система напівавтономного руху BlueCruise.

Як і раніше, позашляховик пропонують у варіантах на 7 та 8 місць. Двері багажника складаються із двох частин, причому нижня частина може слугувати лавкою, адже витримує до 225 кг.

Новий Ford Expedition зберіг 3,5-літровий V6 твін-турбо EcoBoost, який пропонують у версіях на 400 та 440 к. с. Залежно від версії, позашляховик може буксирувати причіп масою від 3,2 то 4,3 тонни.

У парі з двигуном працює 10-ступінчастий автомат. Повний привід доповнений знижувальною передачею.

3,5-метровий екземляр птерозавтра науковці прозвали "Дракула": Знайдено найбільшу наразі істоту, котра коли-небудь літала над Землею (фото)

субота, 5 жовтень 2024, 23:55

Назва цього монстра виникла не лише через його страшенний вигляд та кровожерні звички. Символічно, що скам'янілості птерозавтра були знайдені у Трансільванії. Дослідники виявили скам'янілі стародавні останки, і вони можуть належати найбільшій тварині, ...

Ford запускає у продаж свій найбільший позашляховик (відео)

субота, 5 жовтень 2024, 23:25

У США дебютував новий Ford Expedition п’ятої генерації. Великий рамний позашляховик змінив покоління услід за преміальним побратимом Lincoln Navigator і вийде на ринок із 24 жовтня за ціною від $61700. Про нього розповіли на офіційному сайті Ford, інфо...