Фото відзнято на другий день війни: Харківський фотограф отримав премію за знімок розбитих росіян

Фотографія репортера Сергія Козлова "Українсько-російська війна" отримала першу премію в категорії "Photo of the Year — Single News". Знімок розбитих під Харковом техніки та росіян під назвою "Українсько-російська війна" був зроблений для Європейського агентства Pressphoto (EPA), повідомляють Патріоти України.

Фото відзнято на другий день війни, неподалік Харкова. Про залишки розбитої техніки автору розповів родич. "Я закинув у наплічник фотоапарат з одним зум-об’єктивом, сів в автівку і поїхав туди. Місто було порожнім, і прибув я дуже швидко. Сніжило, неподалік були чутні вибухи. На перехресті валялися залишки згорілих автомобілів. Поруч чергували кілька українських військових зі зброєю. Я припаркував машину біля них та поїхав на поле бою. Там я поспіхом зробив кілька знімків, поки не розпочався обстріл українських позицій. Ніколи я не бачив розірваних тіл так близько. І це були сильні почуття, але вони прийшли згодом. І я боявся за себе, свою сім'ю, нашу країну. Коли я дивився серію своїх знімків удома, мені хотілося, щоб кожен, хто бачив цю картину, відчув жах війни", — розповів KHARKIV Today Сергій Козлов.

Знімок Сергія Козлова був обраний переможцем у номінації "Фото року" серед понад 21 000 фотографій, надісланих з різних куточків світу. "Переможці були обрані з фотографій, які висвітлюють глобальні події минулого року", — йдеться на сайті агентства Anadolu, яке організувало дев’ятий фотоконкурс "Istanbul Photo Awards" на підтримку фотожурналістів.

Джерело: KHARKIV Today

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...