Франція гуляє своє головне свято: 86-річний Жан-Поль Бельмондо та 81-річна Клаудія Кардинале отримали найвищу ступень ордену Почесного легіону

У Франції з нагоди Дня взяття Бастилії відбулася церемонія нагородження кращих синів та дочок республіки, повідомляють Патріоти України з посиланням на Journal Officiel. Всього лауреатами різних ступенів ордена почесного легіону стали 423 людини.

Згідно зі списком, поданим міністерством культури, Жан-Поль Бельмондо і актриса Клаудія Кардинале удостоєні високого звання вищого офіцера. Автор знаменитої на весь світ електронної музики Жан-Мішель Жарр став командором ордена, а балерина і хореограф Марі-Клод Петрагалла - офіцером.
Нагородою відзначено і колишні учасники Руху Опору: вищий ступінь нагороди, Великий хрест, отримала Жаклін Флері. Вона очолює Асоціацію депортованих і інтернованих бійців Руху Опору, веде активну роботу по боротьбі з расизмом. Аналогічно нагороджений і ще один борець проти нацизму - Жан Наллі, який рятував євреїв від концтаборів у роки окупації.
Відзначено і ті, хто веде боротьбу проти тероризму. Кавалерами ордена стали муніципальний поліцейський і один з жителів Страсбурга. У грудні 2018 року ці фірми вступили в протиборство з озброєним терористом, від рук якого загинули п'ятеро людей, 11 були поранені. Орден ступеня вищого офіцера отримала Франсуаз Рюдецкі, авторка організації допомоги жертвам терору SOS Attentats.
Астронавт Європейського космічного агентства Тома Песке став лицарем ордена за "особливі заслуги перед вітчизною". Піску, десятий за рахунком астронавт країни, - дуже популярна особистість у Франції. Він веде велику роботу по пропаганді космонавтики, захисту навколишнього середовища. Цієї неділі, як і в минулому році, він в якості другого пілота літака бере участь в Парижі у військовому параді на честь Національного свята, 14 липня - Дня взяття Бастилії.

Тисячі молекул живої матерії можуть породити мільйони, які стають дуже стійкими до деградації: Науковці розгадали таємницю "святого Граалю"

неділя, 28 квітень 2024, 3:25

Таємниця, яка понад 50 років спантеличила наукове товариство, нарешті була розгадана. Команда з Університету Лінчепінга, Швеція, і Гельмгольца в Мюнхені виявила, що певний тип хімічної реакції може пояснити, чому органічна речовина, що міститься в річк...

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...