Французькі науковці придумали, як за допомогою смартфона виявити коронавірус

Зараз пристрій проходить етап випробувань.

У Франції створили прилад, який здатний за кілька хвилин визначити присутність коронавірусу за допомогою смартфона. Пристрій під назвою Cordial for Covid створили в Інституті електроніки, мікроелектроніки і нанотехнології (IEMN) у Ліллі, передають Патріоти України з посиланням на Francetvinfo.

Своїм виглядом гаджет схожий на флеш-накопичувач, в який вставляється смужка зі зразком, узятим способом мазка з носа пацієнта. Потім пристрій під'єднують до смартфона, який через 10 хвилин показує результат тесту на дисплеї.

"Зразок повинен узяти фахівець. Ми удосконалюємо процедуру, і якщо все піде добре, можна буде робити цей же аналіз зі слиною. Зараз ми в процесі підтвердження цих тестів за допомогою ПЛР. Ми знаємо, що наш тест дає 88% збігів із негативними і позитивними тестами ПЛР, що дуже добре", – запевнила керівниця групи дослідників, професорка Сабіна Шунеріц.

Зазначається, що вже ведуться переговори з виробниками електроніки, щоб налагодити масове виробництво Cordial for Covid. Зараз пристрій проходить етап випробувань. Можлива дата початку продажів і роздрібна ціна апарата поки невідомі.

Ілон Маск здійснив неоголошений візит до Китаю

неділя, 28 квітень 2024, 13:14

Генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск здійснив неоголошену поїздку до Китаю для перемовин щодо розгортання свого програмного забезпечення для безпілотного керування автомобілями. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. За даними дже...

В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: Що треба знати водіям

неділя, 28 квітень 2024, 12:30

В Україні набувають чинності нові положення Правил дорожнього руху. Згідно з ними, ближнє світло фар за містом залишається обов’язковим і після 1 травня. Відповідні зміни до ПДР були внесені постановою Кабміну №1105 від 20 жовтня 2023 року, передають ...