Франциск вважає народи "братами": Українка та росіянка спільно пронесли хрест у Страсну п'ятницю в Римі, попри критику в Україні (відео)

Увечері 15 квітня у Страсну п'ятницю під час хресної ходи в Римі уродженки України та Росії удвох пронесли процесійний хрест, символізуючи примирення між народами. Це відбулося попри критику ідеї Ватикану в Україні. Висловився проти неї навіть голова Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), передають Патріоти України.

Як повідомляє Vatican News, традиційну процесію очолював Папа Римський Франциск. Це була перша Страсна хода після дворічної перерви, пов'язаної з пандемією коронавірусу. Як відомо, українка Ірина та росіянка Альбіна пронесли процесійний хрест під час XIII стояння, присвяченого міркуванням про смерть Ісуса на Голгофі.

Обидві жінки живуть в Італії уже близько 20 років. Вони працюють у відділенні паліативної допомоги, піклуючись про пацієнтів із важкими хворобами. Коли хрест несли Ірина та Альбіна, текст стояння було змінено і в ньому звучали заклики до миру на землі. "Перед лицем смерті мовчання промовистіше за слова. Тому перебуваємо в молитовній безмовності, і хай кожен із нас у своєму серці помолиться за мир на всій землі", – йшлося в тексті.

Директор Залу печатки Ватикану Маттео Бруні зазначив, що текст навмисно скоротили до мінімуму, аби люди змогли "покластися на молитву в мовчанні". На завершення хресної ходи Франциск також зачитав молитву, в якій просив Бога про "обеззброєння руки брата, піднятої на брата свого". "Приведи ворогів до рукостискання, щоб вони могли відчути взаємне прощення; обеззброй руку брата, підняту на брата свого, щоб там, де тепер ненависть, розквітла згода", – сказав Папа Римський.

В Україну йдуть дощі та грози

понеділок, 6 травень 2024, 7:48

У понеділок, 6 травня, у західних, північних та в більшості центральних областей прогнозують дощі, подекуди грози, повідомляє Український гідрометеорологічний центр. . У понеділок в Україні хмарно з проясненнями.

Син Олега Тягнибока отримав поранення на фронті

понеділок, 6 травень 2024, 7:40

Син голови партії ВО Свобода, ексдепутата Олега Тягнибока Гордій отримав поранення на фронті. Про це у неділю, 5 травня, Олег Тягнибок повідомив у Facebook. . "Гордій каже, що тепер святкуватиме День народження двічі - день за днем, 3 і 4 травня. Свя...