Фронтові бомбардувальники ЗСУ відпрацювали авіаудари самонавідними ракетами (відео)

В п'ятницю, 12 липня, Повітряні Сили ЗС України запустили керовані авіаційні ракети Х-29 класу "повітря - поверхня" з борту фронтових бомбардувальників Су-24М, повідомляють Патріоти України з посиланням на Український мілітарний портал.

Так, працювали бомбардувальники Су-24М зі складу 7-ї бригади тактичної авіації, яка базується в Старокостянтинові Хмельницької області. Пуски проводилися на авіаційному полігоні Повурськ в Ковельському районі по наземних цілях.

Зазначають, що авіаційна ракета Х-29 належить до класу ракет "повітря-земля" малого радіусу дії. Призначена для знищення військової техніки, оборонних споруд (опорні пункти, штаби, контрольно-спостережні пункти і т.д.), об'єктів інфраструктури (мости, бетонні злітно-посадочні смуги), а також кораблів і суден водотоннажністю до 10 тисяч тонн.

Їх розробкою в 1970-х роках займалися НВО "Блискавка" і НВО "Вимпел", прийнята на озброєння радянської армії в 1980-му році.

Залежно від модифікації використовує різні системи самонаведення. У Х-29Л - напівактивна лазерна 24Н1, в Х-29Т - пасивна телевізійна "Тубус-2". Вага бойової частини - 320 кг, дальність застосування - від 2 до 10 км в Х-29Л і від 3 до 12 в Х-29Т.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...