ФСБ викликала на "розмову": Окупанти вбили священика з захопленого Каланчака на Херсонщині

У Каланчаку, на тимчасово окупованій території Херсонської області, російські військові закатували місцевого священника Степана Подольчака. Про це "Суспільне" повідомили у Каланчацькій СВА, передають Патріоти України.

За інформацією працівників селищної військової адміністрації, армія РФ забрала священника з дому декілька днів тому.

"Степана Ярославовича витягли з хати босоніж, натягнули мішок на голову. 15 лютого приїхали та взяли жінку, щоб упізнати його", — розповіли співробітники СВА.

До початку повномасштабного вторгнення і після окупації Степан Подольчак завжди проводив службу у селі українською мовою. Кілька разів священника викликала ФСБ на "розмову", там вимагали, щоб він перейшов до московського патріархату, але він відмовлявся, пише видання.

"Без проблем, друже": Ф'юрі після бою запропонував Усику провести спільну відпустку із сім'ями в Україні (відео)

неділя, 19 травень 2024, 20:30

Британський боксер Тайсон Ф'юрі, який у ніч на 19 травня програв бій за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі Олександрові Усику, запропонував українцю провести спільну відпустку із сім'ями в Україні й Великобританії. Відеозапис спілкува...

Родичів можуть шукати тижнями: У Канаді через дорожнечу поховання різко зросла кількість "непотрібних трупів"

неділя, 19 травень 2024, 19:43

У Канаді сталося "різке зростання" кількості покійних, яких ніхто не забирає з моргів. Про це йдеться в матеріалі Reuters, який опублікували 18 травня, передають Патріоти України. Тільки в самій густонаселеній канадській провінції Онтаріо, за даними її...