"Футбол не повинен політизуватися": Екстренер збірної України зробив заяву в стилі пропаганди Кремля

Колишній головний тренер збірної України, а нині керманич національної команди Вірменії Олександр Петраков зробив неоднозначну заяву перед матчем першого туру кваліфікації на Євро-2024 проти Туреччини, передають Патріоти України.

65-річний фахівець неочікувано наголосив, що спорт має існувати поза політикою. Саме цей наратив часто використовують російські пропагандисти для виправдання учасні атлетів з країни-агресорки в міжнародних змаганнях.

"Я не виступаю за те, щоб майбутня гра була політизована. Всі футболісти, які виступають за кордоном, добре знають свою історію, і я дуже добре знаю вашу історію. Але футбол не повинен політизуватися. Це ніяк не повинно впливати на гру.

Пріоритет – це спорт та інтерес до нього. Я не за політику. Всі вони є досвідченими гравцями, які приїжджають з-за кордону. Вони з'явилися за кордоном не за власною волею. Всі знають свою історію", – наводить слова Петракова видання Radar.

Додамо, що напередодні Петраков викликав до збірної Вірменії чотирьох футболістів з чемпіонату Росії. Більше того, один з них має російський паспорт. Він виступав за молодіжну та юнацьку збірні держави-терористки.

Цей вчинок Петракова викликав шквал обурення серед українських уболівальників. Екстренера збірної України жорстко розкритикував легенда київського "Динамо" Йожеф Сабо.

"Я проти того, щоби викликати таких футболістів. Вважаю, що з російськими футболістами, як і з усіма їхніми жителями, варто припинити будь-які стосунки. Як можна після цих звірств мати з ними щось спільне? Якщо він це зробив, я не знаю з яких міркувань. Справжній українець цього не зробив би", – сказав Сабо в коментарі Fanday.

Зустріч Вірменія – Туреччина відбудеться в суботу, 25 березня у Єревані. Початок гри – о 19:00 за київським часом.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...