Футбол зміниться назавжди: Європейські топ-клуби оголосили про створення нового супертурніру, це стало сенсацією

12 європейських футбольних топ-клубів оголосили про створення нового турніру - Суперліги. Про це повідомляє журналіст Фабріціо Романо в своєму Twitter, передають Патріоти України.

Участь в турнірі підтвердили: "Барселона", "Реал", "Атлетіко" (всі - Іспанія), "Інтер", "Ювентус", "Мілан" (всі - Італія), "Ліверпуль", "Манчестер Юнайтед", "Манчестер Сіті ", "Арсенал", "Челсі" і "Тоттенгем" (всі - Англія). Очікується, що до початку першого розіграшу до них приєднаються ще три клуби.

Планується, що всього в турнірі братимуть участь 20 клубів, 15 клубів засновників і п'ять команд, які будуть змінюватися виходячи з результатів. Матчі проводитимуться в середині тижня, щоб не руйнувати календар національних чемпіонатів. 20 команд будуть поділені на дві групи. За три кращі команди з кожної групи вийдуть до чвертьфіналу. Команди, що зайняли четверте і п'яте місця, зіграють в додатковому плей-офф. Далі команди в традиційному плей-офф гратимуть до фіналу.

Причиною створення Суперліги є бажання клубів більше заробляти. Клуби-засновники отримають одноразовий платіж у розмірі 3,5 млрд євро. Щорічно виплати складуть 350 мільйонів євро.

В УЄФА намагаються всіляко перешкоджати створенню нового турніру і поки що загрожують клубам і футболістами забороною на участь в єврокубках і турнірах для збірних.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...