"Можливо все": Футболісти збірної почали говорити українською після "мовного скандалу" (фото, відео)

Футболісти збірної України перед матчем з Англією на Євро 2020 заговорили рідною мовою. Так, наприклад Руслан Малиновський, який раніше говорив російською, перейшов на державну мову під час прес-конференції. Також він спілкувався з журналістами англійською, передають Патріоти України.

Так, під час передматчевої прес-конференції Роману Яремчуку та Руслану Малиновському задавали питання українською. Обидва лідери нашої збірної із задоволенням на них відповідали. При цьому - абсолютно без суржику. "Ми побачили після останньої гри, що в футболі все можливо. І ми будемо дуже гарно готуватися до цієї гри", - сказав Малиновський.

Але це ще не все. Багато футболістів віднедавна українською мовою ведуть свої акаунти в соцмережах. Наприклад, один з героїв Євро 2020 Георгій Бущан подякував українським фанатам за підтримку під час матчу зі шведами і написав, що "разом нас багато".

Колега Жори по амплуа Андрій Пятов 2 липня привітав усіх причетних з днем спортивного журналіста. Свій пост воротар донецького "Шахтаря" також опублікував українською мовою.

"Вітаю всіх спортивних журналістів з професійним святом! Дуже поважаю вашу працю, з багатьма багато років товаришую та добре знаю, яка це важка робота.
Спортивні журналісти зі спортсменами і на тренуваннях, і на змаганнях. Вони працюють, коли ми на полі", - написав П'ятов.

На сторінці в Instagram Андрія Ярмоленка також красуються пости українською мовою.

Не відстає і Сергій Сидорчук, він також в Instagram пише українською.

Молоді збірники також наслідують своїх більш досвідчених колег. Наприклад - Анатолій Трубін.

Деякі шанувальники футболу вважають, що на "українізацію" футболістів вплинув недавній "мовний скандал", який розгорівся після гнівного посту Лариси Ніцой, яка дорікнула нашим гравцям у тому, що вони розмовляють російською в публічній площині.

Але, якщо придивитися, то деякі футболісти писали свої пости українською з самого початку Євро 2020. Однак, дійсно, післяматчеві інтерв'ю та прес-конференції вони давали російською (всі, крім Яремчука, який завжди розмовляє українською).

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...