Футбольні фанати, хулігани, ветерани "Азова": Буданов розповів, як формувався знаменитий спецпідрозділ ГУР Kraken

Як формувався спецпідрозділ Kraken: Буданов розкрив деталі

Окремий розвідувально-диверсійний підрозділ Головного управління розвідки Міноборони України Kraken почав формуватися ще за півтора тижня до початку повномасштабного вторгнення Росії.

У підрозділі була "досить різнорідна" публіка. Про це у документальному проекті Дмитра Комарова "Рік. Харківщина" розповів начальник ГУР Кирило Буданов.

За його словами, ще за півтора тижні до 24 лютого 2022 року двох офіцерів відправили до Харкова зі зброєю і боєприпасами. Вони мали спілкуватися з місцевими для формування умовного підпілля, вже знаючи про майбутнє вторгнення військ РФ.

"У Kraken досить різнорідна була публіка. Там були ті, кого називають фанати, хулігани, багато було з "Азова" ветеранів, були просто цивільні хлопці та дівчата. Це був контраст, тому що до того в нас дівчата в бойових підрозділах не воювали. А там їх було, коли я в перший раз приїхав, дуже багато. Гендерна рівність", - розповів Буданов.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...