Гаага вже чекає: Європейський суд дозволив екстрадицію Цемаха в Нідерланди

Європейський суд з прав людини відмовився забороняти екстрадицію в Нідерланди головного свідка, а тепер ще й підозрюваного у справі про збиття у 2014 році в небі над Донбасом малайзійського Boeing-777 рейсу MH17. Адвокат Цемаха Анатолій Кучеренко заявив, що він розчарований рішенням Європейського суду, передають Патріоти України.

Що таке екстрадиція?Це процес видачі злочинця чи підозрюваного іншій державі. Для екстрадиції між державами повинен бути активний договір. Деякі країни не видають на екстрадицію своїх громадян.

Україна передала Володимира Цемаха Росії 7 вересня у рамках обміну полоненими, а 11 вересня Нідерланди визнали Цемаха підозрюваним у справі MH17.

Раніше Володимир Цемах подав скаргу проти України та Нідерландів до Європейського суду з прав людини. У скарзі Цемах звертає увагу на нібито "обставини його викрадення" і утримання в СІЗО в Києві, а також нібито застосування до нього в камері психотропних препаратів.

Важливо! Нідерландські слідчі звинуватили Росію у тому, що вона не виконує міжнародних зобов'язань. Там наголошують:у Росії свідомо дозволили Володимиру Цемаху виїхати з країни, щоб не видавати його слідству. Зараз головний свідок у справі MH17, найімовірніше, перебуває на окупованому Донбасі. В Україні.

Провокації тривають: Тисячі авіарейсів європейських компаній постраждали від перешкод GPS з боку Росії

середа, 24 квітень 2024, 6:30

Тисячі рейсів авіакомпаній до країн Балтії з Великої Британії постраждали через перешкоди супутниковій навігації з боку Росії, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph. Зачеплені рейси за вісім місяців до кінця березня включали 2309 рей...

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...