Гадала, що просто інфекція: У жінки в оці оселилися бджоли, які харчувалися сльозами своєї жертви (відео)

Тайванські лікарі під час огляду місцевої мешканки, яка скаржилася на опухлі очі, виявили там маленьких бджіл-галиктід.

Мешканка міста Гаосюн звернулася до лікарів через сильний біль і набряк в очах. Вона думала, що занесла інфекцію і почався запальний процес, зазначають Патріоти України.

В ході медогляду виявилося, що в її оці живуть бджоли-галиктіди, які харчувалися вмістом слізних проток під опухлими століттями. Комах приваблювала сіль, яка є в складі сліз.

Бджоли були дуже маленького розміру (від 3 до 4 мікрона), тому їх спромоглися виявити тільки за допомогою мікроскопа. Комах вдалося акуратно витягнути, при цьому тварини залишилися живі. Жінку вже виписали додому.

Лікарі припускають, що бджоли могли поселитися в оці під час того, як жертва прибирала бур'яни, де вони часто гніздяться.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...