Гадав, що Україна не повернеться: Житель Харківщини надавав окупантам транспорт і приміщення для техніки (фото)

Співробітники Служби безпеки України викрили у співпраці з російськими окупантами 66-річного мешканця Куп'янського району. Про це повідомив речник Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула, передають Патріоти України.

Слідчі встановили, що чоловік є начальником служби безпеки однієї з виробничо-комерційних фірм, яка видобуває корисні копалини. Ще на початку війни він добровільно надав загарбникам територію підприємства, склади та ангари для того, щоб вони розміщували там військову техніку, боєприпаси та особовий склад.

Згодом чоловік віддав окупантам транспорт та навантажувач, які належать фірмі, де він працював. Навантажувач колаборант спочатку перегнав із підприємства до себе додому.

"Встановлено, що ця техніка використовувалася рашистами для перевезення будівельних матеріалів та зведення фортифікаційних споруд проти Збройних сил України", — розповіли в СБУ.

Чоловіку оголосили підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...