Гаага чекає: Волонтери розсекретили моряків Путіна, які захоплювали Крим (фото)

Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm назвали чергові імена російських окупантів, які брали участь в анексії Криму. На цей раз ними виявилися члени екіпажу російського малого ракетного корабля (МРК) "Штиль". Їх волонтери опублікували на офіційному сайті спільноти, передають Патріоти України.

Як повідомляють волонтери, цей корабель свого часу залучали до блокування кораблів ВМС України в бухті Донузлав. При цьому, незважаючи на цей факт, в списку осіб командного складу ЗС РФ, яким Генеральна прокуратура України повідомила про підозру, в даний час немає командира МРК "Штиль". Також цей МРК не вказано в переліку Військової прокуратури серед кораблів, задіяних в агресії проти України.

Відзначається, що в 2013 році командир МРК "Штиль" Володимир Дербетов, уродженець калмицького міста Лагань, мав звання капітан-лейтенант.

Після участі в спецоперації захоплення Криму він отримав достроково звання капітан 3-го рангу і медаль Ушакова. Нагороджений також медаллю "Адмірал Горшков", має звання "ветеран бойових дій" і подяку від президента РФ Володимира Путіна.

Крім того, волонтери в соцмережах знайшли моряків, які брали участь у спецоперації захоплення Криму в складі екіпажу МРК "Штиль". А саме: Дмитра Міхєєва (19.12.1994 р.н., Татарстан),

який хизувався своїми нагородами за анексію Крима в мережі.

І Дмитра Дораса (14.04.1994 р.н., Краснодар, РФ).

Відзначимо, що в 2014 році МРК "Штиль" був одним з кораблів, який блокував вихід у відкрите море українським кораблям в бухті озера Донузлав. Слід зауважити, що участь в спецоперації захоплення Криму - не перший військовий злочин для екіпажу цього корабля.

У 2008 році МРК "Штиль" брав участь у війні проти Грузії. З 2009 року на постійній основі знаходився на бойовому чергуванні біля берегів окупованої Россією Абхазії.

Якісні фальшивки тепер підсовують навіть у обмінниках: Що потрібно перевірити обов'язково при купівлі валюти

неділя, 28 квітень 2024, 5:40

В Україні розповсюджують фальшиві долари через незаконні пункти обміну та інтернет. Деякі банкноти неможливо самостійно перевірити. Тому єдиний спосіб захистись: купувати валюту тільки в тих обмінників, адреса яких вказана в реєстрі НБУ, а також в банк...

Значно довші за саму власницю: Українка увійшла до Книги рекордів за найдовше волосся у світі (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 5:00

35-річна художниця та модель Алія Насирова, родом з України, потрапила до Книги рекордів Гіннеса як власниця найдовшого у світі волосся. Його довжина сягає 2 м 57 см і 33 мм. Завдяки розкішним пасмам жінку називають "Рапунцель". . Загалом волосся Наси...