Галасливі сусіди: Дослідження показали, як це впливає на ваш організм

Життя поруч з галасливими, емоційними та водночас неуважними сусідами – це найгірше, що можна побажати кожному. Адже після складного робочого дня з чужим шумом на фоні розслабитись складно. Дослідники виявили, що шумні сусіди не лише погіршують якість життя, але й можуть зіпсувати вам здоров'я. Більше про відкриття розповідаємо далі.

Чому небезпечно жити поруч із шумними сусідами

Вчені побачили зв'язок між життя поруч зі сварливими сусідами та серцевими захворюваннями. Все через те, що звуки сусідів дратують більше, ніж будь-який інший шум. Небезпечними будуть навіть звуки падіння предметів.

Часто причиною скарг мешканців багатоквартирних будинків є тупотіння та інші звуки зі сусідніх квартир. Щоб дослідити їхній вплив, вчені створили максимально схожі за звучанням, які люди чують зі сусідніх квартир. Згодом записи увімкнули серед учасників та прослідкували за їхнім станом.

Особливу небезпеку несуть неочікувані, гучні та імпульсивні ударні звуки. Вони викликають куди більше роздратування, ніж більш загальні та безперервні звуки, такі як музика чи гучна мова. Дослідник Маркус Мюллер-Трапет з Національної дослідницької ради Канади застерігає, що постійний вплив неочікуваних шумів на фоні може призвести до серцево-судинних захворювань та порушень сну.

Наразі ця проблема набирає світових масштабів. Все через велику кількість населення у міських районах та людей, які через пандемію перейшли на дистанційну роботу.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...