Гастролювала в Європі, США та Канаді: Померла народна артистка України

Марія Байко померла у віці 89 років.

Народна артистка України Марія Байко померла у віці 89 років. Про це повідомив її син скульптор Володимир Одрехівський в Facebook, передають Патріоти України.

Причина смерті артистки поки невідома. При цьому її син розповів, що вона виконувала українські народні пісні, твори зарубіжних композиторів, активно гастролювала в республіках колишнього СРСР, в Європі, США і Канаді.

Також вона удостоєна звання не тільки народної артистки України, а й Ордена княгині Ольги та інших нагород. Серед її заслуг перемога на Всесвітньому фестивалі молоді та студентів (Москва, 1957 рік), Національна премія України ім. Т.Шевченка (1976 рік) та присвоєння звання Народної артистки України (1979-й).

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...

У 49 на нове коло: Василь Вірастюк, який залишив родину заради молодухи, вчетверте став батьком

вівторок, 16 квітень 2024, 9:40

Нові стосунки стронгмена та нардепа почалися, поки дружина з дітьми були за кордоном. Стронгмен і нардеп Василь Вірастюк зустрів нове кохання і вчетверте став батьком. Як виявилося, Василь ще задовго до скандального розлучення з другою дружиною Інною, ...