Гель-лак викликає рак? Онколог розставила крапки над "і", відповівши на хвилююче для жінок питання

Дерматолог-онколог Світлана Дячук розвінчала головні міфи про манікюр. Багато хто любить робити покриття гель-лаком, хоча мало хто думає про безпеку, передають Патріоти України.

Дячук розповіла журналістам "Сніданку з 1+1" про головні правила манікюру. Як виявилося, іноді про гель-лак вигадують абсурдні міфи.

Міф перший - гель-лак викликає рак

"При використанні ультрафіолетових ламп для манікюру ми на нетривалий час піддаємо нігті дії ультрафіолету. При чому самі нігті також є захистом від ультрафіолету, і немає переконливих даних, що ультрафіолетові лампи для манікюру викликають рак", - наголосила онколог.

Проте такі лампи негативно впливають на якість шкіри на руках. Якщо ви робите гель-лак, ваша шкіра дійсно підлягає дії ультрафіолету. Але її дуже легко захистити рукавичками. Обріжте кінчики рукавичок, аби під лампою були тільки нігті, а не шкіра навколо них.

Міф другий - чим більше шарів гель-лаку, тим краще

Ще один міф також доволі розповсюджений. Існує думка, що для якісного манікюру потрібно багато шарів гель-лаку. Втім, кількість шарів не так впливає на манікюр, як, власне, правильна обробка нігтів.

"Тут більш важливо, щоб була правильно оброблена нігтьова пластинка, щоб там не залишалися порожнина. Там може розвиватися різна мікрофлора", - наголосила лікар.

Міф третій - з покриттям можна ходити дуже довго

Ще один міф про манікюр, у який багато хто вірить, може сильно нашкодити. Деякі вважають, що з гель-лаком можна ходити понад три тижні. Проте це не так.

"Це дуже негативне явище, тому що утворюються все одно вже мікротріщинки, сколи. Це також шкодить, в першу чергу, нігтьовій пластині, і може сприяти розвитку інфекції", - додала Дячук.

Лікар радить робити манікюр винятково в салонах, адже там є контроль за обробкою інструмента і стерилізація. За словам онколога, багато майстрів, які працюють вдома, також дотримуються цих норм. Проте такі майстри не можуть дати ніяких гарантій.

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...