​Гелікоптер "Індженьюіті" зробив перше кольорове зображення Марса з висоти "пташиного польоту"

Перший позаземний дрон «Індженьюіті» надіслав кольорову фотографію Марса, зроблену в ході його другого польоту в атмосфері Червоної планети. На ньому видно тінь вертольота, кінчики його посадкових опор, а також сліди коліс ровера «Персеверанс», повідомляють Патріоти України з посиланням на сайті NASA.

«Індженьюіті» був доставлений на Марс ровером «Персеверанс», який знайшов для вертольота відповідний аеродром, а потім від'їхав на точку спостережень за польотами. 19 квітня 2021 року дрон здійснив перший в історії керований політ на Марсі (відео), продемонструвавши, що гвинтокрили здатні працювати в розрідженій атмосфері. 22 квітня апарат провів у повітрі 51,9 секунди, встигнувши за цей час піднятися на висоту п'ять метрів і пролетіти на цій висоті сумарно чотири метри, зробивши три повороти навколо власної осі.

В ході другого польоту дрон вів фотозйомку навколишньої місцевості не тільки за допомогою своєї навігаційної чорно-білої камери, але і кольоровий. 23 квітня команда інженерів опублікувала перший кольоровий знімок Марса, отриманий дроном, який був зроблений з висоти 5,2 метра від поверхні планети.

25 квітня на «Індженьюіті» чекає третій за рахунком і більш складний політ - він повинен буде піднятися на висоту в п'ять метрів, потім відлетіти 50 метрів в бік, розвернутися і повернутися до первісної точку, пролетівши таким чином 100 метрів. При цьому максимальна швидкість польоту буде збільшена з 0,5 до 2 метрів в секунду, а загальний час польоту складе близько 80 секунд.

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...