Гендиректор дуже задоволений: "Укрпошта" продала будівлю церкви Московському патріархату

"Укрпошта" продала УПЦ Московського патріархату будівлю колишньої церкви у Долинському районі Кіровоградської області. Про це розповів гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський у Facebook, передають Патріоти України.

"Здавалося б, після чудесного воскресіння бджіл, саме час було подумати вже про власну церкву. Але ні. Ми діємо нестандартно, тим більше, що все одно будуть казати, що у мене немає нічого святого, і я продаю наліво і направо "все, що нажито непосильною працею". Тож сьогодні апогей цієї дії – Укрпошта продала церкву", — написав він.

У будівлі було розташоване відділення пошти. Споруду на аукціоні Prozorro за 237 тисяч грн купила Українська православна церква (Московського патріархату).

У Мережі обурилися тим, що будинок отримала церква країни-агресора. "Віддавати будівлю пошти церкві держави-агресора й ідеологічному підрозділу ФСБ й хвалитися, що вдало продали — це повний "совок головного мозку", "Московські попи отримали собі ще один прихід. Чудовий "внесок" Укрпошти в боротьбу з агресором", — пишуть користувачі.

В одному з коментарів Смілянський пояснив, що не міг вплинути, адже продаж відбувся на аукціоні: "Відкритий аукціон — як я повинен був впливати на результат? Чи ми всі бажаємо прозоре керування державним майном, але тут трішечки зробимо виняток".

Натомість йому відповіли, що будинок належить державі і відповідно до законодавства про повернення культових споруд, його просто могли повернути ПЦУ безкоштовно.

Велика п'ятниця Страсного тижня: Найсуворіший день Великого посту. Традиції, особливості, прикмети

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:58

Велика п'ятниця - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця чи Велика п'ятниця - це найсуворіший і найскорботніший день великого посту. Це - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця - це остання п'ятниця Великого посту перед святом святої Пасхи. П'...

Слуга Гетманцев похвалився, що оподаткував PornHub в Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:00

Відтепер для нього то чесна та пристойна фірма. Канадська компанія Aylo (раніше MindGeek), якій належить порнографічний сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова податкового комі...