Генерал-майор у відставці: Помер президент Атлантичної Ради України (фото)

У неділю, 21 листопада, помер президент Атлантичної Ради України, генерал-майор у відставці Вадим Гречанінов на 87-му році життя. Про це повідомив політолог Павло Жовніренко на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Сьогодні 15-й помер генерал-майор, президент Атлантичної Ради України Вадим Олександрович Гречанінов - один з найпослідовніших борців за українську і євроатлантичну Україну", - написав він.

Генерал-майор у відставці Вадим Гречанінов був доктором військових наук, академіком, почесним президентом Атлантичної Ради України (з 1995 року), головою наглядової ради Інституту міжнародних досліджень і оборонної політики. Також він працював помічником президента України з військових питань, начальником Центру оперативно-стратегічних досліджень Міноборони, заступником начальника Генерального штабу ЗСУ.

Уродженець Вінниці закінчив Харківське військове авіаційне училище льотчиків ім. С. І. Грицевця, згодом став старшим штурманом командного пункту Туркестанського військового округу. У 70-90-х роках очолював у різні роки штаб винищувального авіаційного полку Ленінградського військового округу у північній Карелії, штаб дивізії ППО Ленінградського військового округу в Архангельській області, штаб корпусу, а потім окремої армії ППО Білоруського військового округу, кафедру оперативного мистецтва і тактики Військової Інженерної Академії ППО у Харкові.

У нього залишилася дружина Валентина Гречанінова. Його син Ігор помер від раку у 2014 році.

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...