Генерал запропонував депортувати з Європи всіх чоловіків-українців - польська влада відповіла

Генерал Вальдемар Скшипчак запропонував польському уряду депортувати всіх чоловіків-ухилянтів з України додому. На його думку, це б допомогло ЗСУ провести мобілізацію. У Центрі урядової інформації відповіли, як уряд Дональда Туска ставиться до цієї ідеї. Про це пише польське видання onet.pl.

Польський генерал Вальдемар Скшипчак пояснив, що Україні потрібно допомогти з мобілізацією, зокрема - депортувати з ЄС українських чоловіків, які ухиляються від служби в армії.

"Це має бути ініціатива урядів у Варшаві, Парижі, Празі та де б вони не були. Ці уряди повинні допомогти Києву їх депортувати", - сказав він.

Польські журналісти звернулися за коментарем до Урядового інформаційного центру. "Що стосується питань, пов'язаних з призовом на військову службу українців, які проживають за кордоном, у тому числі на території Польщі, ми знаємо про ситуацію, що склалася, і про проблему, яку вона створює для української сторони. Ми розглядаємо, як ми можемо підтримати українську сторону. Вважаємо, що оптимальним рішенням було б врегулювання цих питань на європейському рівні". - йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Польщі.

За інформацією, отриманою нами в Міністерстві внутрішніх справ, "ніякої роботи в цьому напрямку в МВС не ведеться". У листопаді 2023 року BBC, посилаючись на дані Євростату, повідомило, що від початку повномасштабної війни 650 000 чоловіків призовного віку виїхали з України до ЄС.

Поранені верещать, неушкоджені - тікають: В Кривому Розі перевернулася фура з сотнею поросят (фото)

неділя, 1 вересень 2024, 15:03

В Кривому Розі сталася моторошна аварія - перекинулася фура, яка перевозила понад сотню поросят. Про це повідомляють місцеві пабліки, передають Патріоти України. Як пише "Перший міський. Кривий Ріг", аварія сталася на вул. Кобилянського. Деякі тваринки...

Син звернув увагу на дивну шафу: Жінка знайшла моторошну таємну кімнату у власному домі (фото)

неділя, 1 вересень 2024, 14:42

Жінка знайшла у своєму будинку потаємну кімнату. Вона була шокована знахідкою та поділилася своїми емоціями на популярному форумі Reddit, передають Патріоти України. Для того, щоб потрапити у потаємну кімнату, їй довелося зняти обшивку в шафі нагорі. О...