Генератори ще знадобляться: Експерт зробив прогноз щодо наступного опалювального сезону

Протягом опалювального сезону росіяни знову можуть здійснювати ракетні удари по енергосистемі України, зокрема, у жовтні та листопаді 2023 року. Про це в інтерв'ю "Обозреватель" розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, передають Патріоти України.

"Моя гіпотеза така: росіяни будуть накопичувати ракети все літо, а потім спробують повторити такі ж атаки, як минулого року. Тобто це буде наступного опалювального сезону, тобто жовтень і листопад. Так, з одного боку в нас буде більше готовності, ми краще розуміємо, що відбувається, і значно краще підготуємось – і ППО, і фізичний захист – це так, але з іншого боку, для мене на сьогодні очевидно, що відновити міцність енергосистеми важким обладнанням до наступного сезону ми, найімовірніше, не встигнемо", - зазначив він.

Експерт не виключає можливий дефіцит потужності та відключення світла. "Давайте дивитися правді в очі: ми не можемо передбачити, що буде. Я не даватиму деталей, але є сценарії, за яких, я розумію, що нам буде дуже складно. Тому така можливість є, і мене вже кілька разів ваші колеги питали, я відразу кажу: якщо ви купили генератор, в жодному разі не продавайте. Мастило змініть, бак залийте – і хай стоїть, тільки вмикайте час від час, щоб не застоявся. Якщо ви купили павербанк, то теж почитайте інструкцію, як правильно зберігати, і потримайте ще рік. До перемоги хай будуть", - резюмував Харченко.

Уряд продовжив на місяць відстрочки від призову працівників підприємств: Що це означає

вівторок, 7 травень 2024, 16:52

У вівторок, 7 травня, Кабінет Міністрів ухвалив рішення продовжити на місяць термін дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації працівників підприємств. Про це йдеться на сайті Міністерства економіки України, передають Пат...

Мобілізація в Україні по-новому: Експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть

вівторок, 7 травень 2024, 16:26

В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку. Таке припущення в коментарі для ТСН висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України. "Є оціночні судження, що в Україні мо...