Геніальна "схема": Італійський художник продав "порожнечу" - за неї на аукціоні дали великі гроші

Італійський художник Сальваторе Гарау продав на аукціоні невидиму скульптуру під назвою I am ( "Я є") - анонімний покупець заплатив за неї 15 тисяч євро. Про це повідомляє Il giorno, передають Патріоти України.

За словами художника, хоч це і нематеріальна невидима скульптура, вона зможе поміститися тільки в приватному будинку і краще на відкритому повітрі. Він наполягає, що для неї буде потрібно звільнити не менше ніж 1,5 на 1,5 метра. Що стосується спеціального освітлення і клімат-контролю, то вони не є обов'язковими, адже не вплинуть на сприйняття скульптури.

У якості фізичного підтвердження своєї покупки анонімний покупець отримав сертифікат, що підтверджує, що витвір мистецтва, якого не видно, належить саме йому.

Робота виставлялася на торгах, організованих Art-Rite - один з італійських аукціонних будинків, що займається виключно творами сучасного мистецтва. Стартова вартість скульптури дорівнювала шість тисяч євро, однак вона виросла в кілька разів.

Художник зазначив, що продаж нематеріальної скульптури підтвердила, що порожнеча є простором, наповненим енергією, "і навіть якщо ми спустошимо його, відповідно до принципу невизначеності Гейзенберга, ніщо має вагу".

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...