Генріх VIII "у домовині перегортається": Королеву Англії в серіалі зіграє темношкіра актриса

Багато користувачів соцмереж розкритикували творців за вибір виконавиці ролі Анни Болейн.

Британський телеканал Channel 5 випустить мінісеріал з трьох епізодів про життя Анни Болейн – другої дружини англійського короля Генріха VIII та матері королеви Єлизавети I. Головну роль в ньому зіграє темношкіра актриса Джоді Тернер-Сміт. Так, в мережі вже з'явилися перші кадри зі зйомок історичної картини, яка отримала назву "Анна Болейн". Докладніше про те, що відомо про серіал та про реакцію користувачів – читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Що відомо про серіал "Анна Болейн"

Про проєкт поки відомо небагато – серіал буде називатися "Анна Болейн" та розповість про останні кілька місяців життя королеви Англії, яку у 1536 році стратили за звинуваченням у подружній зраді. Автори майбутньої стрічки обіцяють переосмислити боротьбу королеви з патріархальним суспільством і розповісти про її біографію з феміністської точки зору.

Дата виходу серіалу залишається невідомою, проте в мережі оприлюднили перші кадри зі зйомок: з них випливає, що роль королеви виконає британська актриса з ямайським корінням Джоді Тейлор-Сміт.

Більшість людей у соцмережах негативно відгукнулися про вибір Джоді на головну роль в серіалі "Анна Болейн". Вони заявили, що королева Англії не була темношкірою, тому актриса не підходить на цю роль.

  • Чому? Анна Болейн була білою. Як світ відреагує, якщо біла людина зіграє Мартіна Лютера Кінга? Це нонсенс.
  • Абсурд. Світ зійшов з розуму.
  • Чудово. Тепер ми можемо отримати білошкірого виконавця ролі Нельсона Мандели?
  • Це абсолютно безглуздо. Вибачте, я нічого не маю проти темношкірих акторів/ актрис, але як можна зобразити реальну історію, коли первісний персонаж був білим? Це просто дивно. Не буду дивитися.

Інші ж, навпаки, встали на захист авторів фільму. Вони вважають, що нічого поганого в тому, щоб темношкірі актори грали білих персонажів немає – якщо саме колір шкіри не є важливим аспектом сюжету.

  • Анна Болейн необов'язково повинна бути білою – вона біла тільки на портретах, але той факт, що вона біла – нічого про неї не говорить. А ось Мартін Лютер Кінг повинен бути темношкірим, оскільки він був неймовірною людиною, яка боролася за права таких, як він сам.

Джерело: Обозреватель

З якими хворобами звільняють від мобілізації - оновлений перелік

понеділок, 6 травень 2024, 23:38

У період дії воєнного стану та загальної мобілізації є громадяни України, яких не можуть призвати до армії через наявність певних хвороб. У чинному законодавстві чітко розписаний увесь їх список хвороб, передають Патріоти України. Так, у Законі України...

Одному з загиблих було лише 20: За сьогодні в річці Тиса виявили тіла одразу шістьох людей, - журналіст із Закарпаття (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 21:31

За сьогодні, 6 травня, в річці Тиса виявили одразу шість тіл потопельників. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. "За інформацією від моїх джерел, 4 тіла було виявлено на українській стороні, 2 тіла на румунській сторо...