Герої можуть назавжди залишитися сліпими: Двом добровольцям необхідна допомога в лікуванні очей після важких поранень у зоні ООС

Двом воїнам ООС необхідна допомога в лікуванні очей після важких поранень на Донбасі. Про це на своїй сторінці в мережі написав волонтер Андрій Танцюра, , зазначають Патріоти України. Добровольцям Вані і Владу всього лише по 22 роки, їм залишалося 2 дні до виходу із зони ООС.

"Ваня - міновибухова травма. Поранено біля шахти "Бутівка" - в окоп прилетіла граната ВОГ-17. Тіло посікло осколками, але найбільше постраждали очі. Операції- в Дніпрі, операція в Одесі. Вердикт лікарів невтішний: 99% -сліпота і тільки 1% на диво. Лікування триває, щоб не видаляти очі. Влад - морський піхотинець, дістав осколкове проникне поранення очей. Праве око - повна сліпота, залишилося зрячим тільки ліве. Чотири операції в Дніпрі, одна у нас, в Одесі ...

Правому оку потрібні реконструктивні операції і лікування, щоб врятувати очі, як орган. Лівому належить лікування і профілактика симпатичного запалення, щоб, не дай Бог, не втратити і його!", - пише волонтер.

Найближчим часом потрібно придбати для відділення офтальмології спеціальне силіконове мастило і комбінований процедурний комплект з освітлювачем широкого сектору огляду загальною вартістю близько 18 000 грн.

Танцюра зазначає, що в палаті шалено жарко і задушливо. Якщо вийде, дуже потрібно встановити кондиціонер у палату для хлопців і ще в кілька інших палат. Один кондиціонер найпростіший з установкою-це приблизно 8500 грн.

Також волонтерської кімнаті потрібні футболки, спортивні штани, взуття, шорти (можна вживані, але чисте і в хорошому стані), одноразові пелюшки, дексалгін в ампулах, великі вологі серветки, молочні продукти, чай, цукор, кава, печиво, пральний порошок (автомат).

"Якщо у Вас є бажання допомогти з придбанням ліків та витратних матеріалів і передачі їх в госпіталь, пишіть мені в приват і я всіляко сприятиму Вам у Вашому бажанні!

Якщо є бажання допомогти грошима на придбання ліків, то можна надсилати на картку Приватбанку 5168 7551 1265 2942 Танцюра А.В.", - звернувся до українців волонтер.

Для перерахувань з-за кордону: Western Union or Money Gram

Tantsiura Андрій

Odessa, Ukraine

У Запоріжжі підлітки-акробати зірвались з висоти під час виступу в цирку: Поліція розповіла подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 16:15

Правоохоронці встановлюють обставини нещасного випадку в Запорізькому державному цирку. Про це повідомили на сайті Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, передають Патріоти України. Ситуація сталася під час виконання гімнастич...

Пам'ятник вже виготовлено: Одеса відмовила у встановленні погруддя Герою, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 15:18

Історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Одеської міської ради відмовила у встановленні погруддя Віталія Скакуна, який на початку повномасштабного вторгнення підірвав разом із собою Генічеський міст, щоб зупинити ворога. Про це повідомив г...