Герої серед нас: На Закарпатті 12-річна дівчинка під час повеней врятувала 4 дітей

На Рахівщині 12-річна Тетяна Тулайдан врятувала від стихії свого братика та 3 сусідських дітей. Коли вода почала затоплювати будинок, хоробра дівчинка кинулася на допомогу малюкам, повідомляють Патріоти України з посиланням на голову Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова.

Посадовець розкрив деталі порятунку. За словами чиновника, батьки дівчинки "працювали в полі, а вода почала різко прибувати до будинку, Тетяна не розгубилася".

Вона вимкнула електрику вдома, взяла семирічного Юрчика за руку і побігла до будинку своєї тітки. Там перебували ще троє наляканих дітлахів, а води в хаті вже було по коліна,
– мовиться у повідомленні.

Полосков зауважив, що "12-річна дівчина забрала дітей, заспокоїла їх та провела на другий поверх свого будинку, де вони були в безпеці і чекали дорослих".

"Відважний вчинок Тетяни – це приклад для нас, дорослих, котрий заслуговує на те, аби про нього знали всі", – наголосив глава ОДА.

Полосков зізнався: "я, як тато, навіть не можу уявити, що переживали в той момент батьки, яких не було вдома, і вони розуміли рівень небезпеки".

"Гляньте у ці очі – у них немає страху. Тетяна Тулайдан – маленька героїня з великим серцем! Тож сьогодні звернувся до ДСНС України з проханням номінувати Тетяну Тулайдан на здобуття премії "Герой-рятувальник року", – заявив політик.

Реакція українців

Вчинок юної героїні вразив українців. У мережі вони залишили багато зворушливих коментарів. Пропонуємо переглянути найяскравіші:

  • "Героїня нашого часу";
  • "Дякуєм Богу і батькам за прекрасну дівчинку-героїню. Щасливої долі тобі принцесо";
  • "Односельці пишаються нашою героїнею";
  • "Молодчинка, хай тобі на життєвій дорозі все буде добре".

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...