Героїчна жінка: Українка народила одинадцяту дитину в автомобілі дорогою до лікарні

Новонароджена дівчинка була у задовільному стані (Фото:RitaE / pixabay.com)

40-річна мешканка одного з сіл Вараського району Рівненської області народила одинадцяту дитину в автомобілі дорогою до лікарні.

Про це повідомив Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги.

Зазначається, що виклик від неї на лінію 103 надійшов о 03:34 13 січня. Жінка повідомила, що у неї стрімкі пологи і вона народжує дитину в автомобілі дорогою до лікарні, яка розташована в смт Зарічне.

Назустріч негайно вирушила фельдшерська бригада Зарічненської підстанції у складі фельдшера Віталія Влада, Олени Гаврилович та водія Сергія Курадовця.

Через 9 хвилин вони прибули до автомобіля на трасі, у якому були породілля, її чоловік та новонароджена дівчинка.

Медики оглянули пацієнтку та перерізали пуповину.

«Породілля почувалася добре. Показники гемодинаміки були в межах норми. Пацієнтка скарг не висловлювала. Медики провели первинний догляд та оцінку стану немовляти. Новонароджена дівчинка була у задовільному стані», — сказано в повідомленні.

Жінка розповіла лікарям, що, відчувши«ниючий біль в животі», відразу вирушила з чоловіком до медичного закладу, де вона перебувала на обліку, але пологи виявилися стрімкими.

За її словами, відповідно до визначеного медиками терміну, народжувати вона повинна була саме 13 січня.

Породіллю та немовля після надання допомоги доправили до пологового відділення Зарічненської багатопрофільної лікарні. У жінки вже є дев’ятеро синів та дочка.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...