"Героїня" майже все: Скільки тисяч українців хочуть позбавити Савченко звання "Герой України"

До кінця голосування залишилося ще 27 днів, і вже можна з упевненістю сказати, що ініціатива збере необхідну кількість голосів.

Петиція про позбавлення Надії Савченко звання "Герой України" наблизилася до позначки 18 тисяч голосів. Ініціатива про позбавлення колишнього нардепа, розміщена на сайті президента, зібрала майже 18 000 голосів з 25 000 необхідних, передають Патріоти України.

До кінця голосування залишилося ще 27 днів, і вже можна з упевненістю сказати, що ініціатива збере необхідну кількість голосів для того, щоб петицію розглянув глава держави. «Герой України» - державна нагорода, яка присвоюється громадянам України (іноземцям - тільки у виняткових випадках) за здійснення визначного геройського вчинку або трудового досягнення.
Героя України нагороджують орденом «Золота Зірка» за здійснення визначного геройського вчинку або орденом Держави - за визначні трудові досягнення. Нагорода була заснована 23 серпня 1998 року указом президента України Леоніда Кучми № 944/98.
Власники звання отримують надбавку до пенсії - 200%, безкоштовні медпослуги, пільги на комунальні платежі. Крім того, в березні цього року президент Петро Порошенко підписав указ про одноразову виплату Героям України в 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму (в 2019 році ця сума складе близько 90 тис. грн).

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...