Гігантські потвори псують оксамитовий сезон українцям на прогрітому сонцем Азовському морі

На узбережжі Азовського моря оксамитовий сезон не тільки у відпочивальників, але й у величезних медуз, які припливли до берега. Скупчення дошкульних організмів помітили в Приморському Посаді Запорізької області, зазначають Патріоти України.

Автори відео стверджують, що сьогодні, 20 вересня, діаметр медуз досягає 30-40 см. Вони дрейфують у лінії прибою. При цьому на узбережжі панує абсолютний штиль. Про це повідомляє "РІА Мелітополь".

Відпочивальники також розповіли, що у воді можна побачити сотні мальків піленгаса - вид морських риб з сімейства кефалевих.

Нагадаємо, що в цьому курортному сезоні на Азовському морі була небувала кількість медуз, яких прибирали з пляжу навіть граблями. У Кирилівці медузи знову не давали відпочивальникам нормально покупатися в морі. Вода була переповнена морськими мешканцями і в неї було дуже неприємно заходити.

При цьому не всі відпочивальники були засмучені таким скупченням медуз біля узбережжя. У Бердянську послідовники альтернативної медицини вирішили використовувати отруту медуз собі на благо. Відпочивальники почали натиратися медузами прямо на пляжах.

Відпочивальники вважають, що медузи лікують артрит, і їх необхідно втирати у хворі місця. Потрібно тільки переконатися, що у вас немає алергії на медуз. Зовсім екзотичне застосування медуз – це кухня. В Японії та Китаї їдять медуз в смаженому, сушеному вигляді, оскільки медузи багаті вітамінами і амінокислотами.

Джерело: РБК-Україна

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...