Гімн України пролунав у Москві: Спортсменка з Харкова стала чемпіонкою Європи у РФ

Українка Каміла Конотоп завоювала золото чемпіонату Європи з важкої атлетики, який проходить в Москві. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на European Weightlifting Championships.

Результати змагань:

1. Каміла Конотоп (Україна) - 208 кг (95 + 113)

2. Світлана Єршова (Росія) - 200 кг (88 + 112)

3. Ніна Стеркс (Бельгія) - 197 кг (88 + 197)

21-річна українка стала найкращою у ваговій категорії до 55 кілограмів. Вона показала найкращий результат як у ривку (95 кг), так і в поштовху (113 кг). Відповідно, стала найкращою і за сумою двоборства. На чемпіонатах Європи вважається не тільки сума за двоборстві, але й існує малий подіум за кожен вид програми. Тобто в активі Каміли золото як в двоєборстві, так і в ривку і поштовху.

Це перше золото Конотоп на дорослому рівні, вона дебютувала на дорослому Євро в 2021 році. До того ж це олімпійська вагова категорія, тому результат українки буде зарахований в олімпійську кваліфікацію.

Результат 208 кг – найкращий в кар'єрі Конотоп у ваговій категорії до 55 кілограм, її попередній рекорд на міжнародних змаганнях становив 202 кг на Кубку світу в Досі-2019.

Також це перша золота нагорода збірної України на турнірі і перше золото для жіночої української важкої атлетики з 2016 року, коли чемпіонкою Європи у вазі до 75 кг стала Ірина Деха. Нагадаємо, на ЧЄ з важкої атлетики в Москві виступають 16 представників України.

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...