Гімнастка з Харкова заявила, що ненавидить Польщу: Як її покарали в Україні

Українська гімнастка Влада Нікольченко втрапила у скандал через висловлювання у бік Польщі, нагадують Патріоти України.

Вона написала у сторіс в Instagram наступне: "Зіпсували настрій зранку. Ненавиджу цю країну всією душею, а більше за все людей, які тут живуть. Я тут тільки тому, що в моїй рідній Україні закрили аеропорт".

21 листопада в Українській федерації гімнастики повідомили, що стосовно висловлювань гімнастки розпочали дисциплінарне провадження. Екс-генеральний секретар Федерації гімнастики Польщі Петро Дец на своїй сторінці у Facebook обурився її висловлюваннями. "Дуже сподіваюся, що їй не доведеться знову проходити через польський жах і що вона ніколи не буде вимушена знову ступити до Польщі, навіть на мить, подорожуючи екзотичними місцями", - написав він.

Наразі цей пост недоступний. Вже згодом Дец зазначив, що мав телефонну розмову з віце-президентом Української федерації художньої гімнастики Іриною Блохіною, яка вибачалася перед польським народом за коментар Нікольченко. "Співробітники Української федерації, а особливо Іриша, "шоковані і втратили дар мови" через цю ситуацію. Наразі готується офіційний лист з вибаченнями до польської федерації", - написав він.

Сьгодні виконувач обов’язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний заявив у коментарі Tribuna.com, що Нікольченко виключили зі складу збірної України з художньої гімнастики.

"Кожен спортсмен національної збірної України, що має честь представляти країну у світі, має усвідомлювати рівень своєї відповідальності. У той час, коли президент та уряд країни докладають неймовірних зусиль на міжнародній арені, консолідуючи підтримку інших країн, наше завдання – показувати світові, що Українці – зрілий, спроможний, мудрий народ, гідний бути повноправним членом цивілізованого суспільства. У цих умовах публічний емоціональний меседж, який дозволила собі колишня членкиня національної збірної, є шкідливим для нашої країни, неприпустимим і таким, що не може лишитися без нашої реакції", - заявив він.

Реакція Нікольченко на скандал

Дівчина написала у мережі, що у неї стався психологічний зрив. Зараз її сторінка Instagram закрита. "Це була ситуативна емоція, про яку я шкодую, не хотіла нікого образити. Це казала не я, а емоції в мені. Вибачте", - писала вона.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...