Гість зі столиці привіз коронавірус: Під Хмельницьким гучне застілля обернулося смертельною драмою

Житель Києва приїхав в село до тещі на Вербну неділю. Він відвідував церкву, знайомих в сусідніх селах.

У селі Лисанівці Старосинявського району Хмельницької області стався спалах коронавірусу через недотримання норм карантину, повідомляють Патріоти України.

У селі влаштували застілля на честь дня народження одного з жителів, а джерелом поширення вірусу став один з гостей, житель Києва. Через кілька днів він помер в лікарні. Після цього відразу у 9 осіб виявили COVID-19. Житель столиці приїхав в село до тещі на Вербну неділю. Він відвідував церкву, знайомих в сусідніх селах.

Крім того, староста села Григорій Брицький організував застілля на честь 80-річчя свого батька. На цьому заході також був присутній хворий киянин. В результаті через тиждень захворіла майже вся сім'я старости.

Перші симптоми хвороби у киянина з'явилися ще в середині квітня, але він їх приховував від медиків. 1 травня в Хмельницькій інфекційній лікарні у нього лабораторно підтвердили COVID-19. Через те, що чоловік занадто пізно звернувся до лікарів, через кілька днів він помер.

За даними головного лікаря Старосинявського центру первинної медико-санітарної допомоги Надії Ананьєвої, з померлим контактували 24 людини. Всім зробили ПЛР-тести, які в 9 випадках показали позитивний результат. З них 6 осіб вже госпіталізовано в інфекційну лікарню, решта поки знаходяться на самоізоляції. Після виявлення спалаху коронавірусу в селі Лисанівці медики провели дезінфекцію. Проводиться розслідування всіх обставин події.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...