Гість зі столиці привіз коронавірус: Під Хмельницьким гучне застілля обернулося смертельною драмою

Житель Києва приїхав в село до тещі на Вербну неділю. Він відвідував церкву, знайомих в сусідніх селах.

У селі Лисанівці Старосинявського району Хмельницької області стався спалах коронавірусу через недотримання норм карантину, повідомляють Патріоти України.

У селі влаштували застілля на честь дня народження одного з жителів, а джерелом поширення вірусу став один з гостей, житель Києва. Через кілька днів він помер в лікарні. Після цього відразу у 9 осіб виявили COVID-19. Житель столиці приїхав в село до тещі на Вербну неділю. Він відвідував церкву, знайомих в сусідніх селах.

Крім того, староста села Григорій Брицький організував застілля на честь 80-річчя свого батька. На цьому заході також був присутній хворий киянин. В результаті через тиждень захворіла майже вся сім'я старости.

Перші симптоми хвороби у киянина з'явилися ще в середині квітня, але він їх приховував від медиків. 1 травня в Хмельницькій інфекційній лікарні у нього лабораторно підтвердили COVID-19. Через те, що чоловік занадто пізно звернувся до лікарів, через кілька днів він помер.

За даними головного лікаря Старосинявського центру первинної медико-санітарної допомоги Надії Ананьєвої, з померлим контактували 24 людини. Всім зробили ПЛР-тести, які в 9 випадках показали позитивний результат. З них 6 осіб вже госпіталізовано в інфекційну лікарню, решта поки знаходяться на самоізоляції. Після виявлення спалаху коронавірусу в селі Лисанівці медики провели дезінфекцію. Проводиться розслідування всіх обставин події.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.