​Глава МОЗ озвучив чергову обіцянку щодо поставки в Україну CoronaVac, а також розповів, коли вакцину можна буде придбати в аптеці

Якщо знов повірити міністру, Україна отримає першу партію китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac (виробник – компанія Sinovac) в кінці березня. Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера», зазначають Патріоти України.

За його інформацією, в рамках першої партії наша країна повинна отримати 700 тисяч доз вакцин. Степанов зазначив, що відразу після поставки першої партії вакцини CoronaVac почнеться вакцинація цим препаратом. Це також стосується і інших вакцин.

Степанов стверджує, що Україна зможе забезпечити кожного громадянина безкоштовною вакциною від коронавірусу.
Він також нагадав, що МОЗ не займається питанням поставок до аптек, але дав свій прогноз щодо вільного продажу коронавірусних вакцин. «На моє переконання, раніше літа або навіть осені на комерційному ринку вони навряд чи з'являться», – заявив міністр.

Як відомо, в кінці 2020 року Міністерство охорони здоров'я України підписало контракт на поставку 1,9 млн доз китайської вакцини CoronaVac від коронавірусу виробництва Sinovac Biotech.

Глава МОЗ Максим Степанов заявляв, що китайські вакцини від коронавірусу компанії Sinovac повинні бути поставлені в Україну до 6 березня.

Згодом повідомлялося, що перша партія вакцини CoronaVac китайської фармацевтичної компанії Sinovac Biotech очікується в Україні до 15 березня.

Міністерство охрони здоровʼя України планує вжити штрафні санкції до компанії-посередника «Лекхім» через зрив термінів доставки вакцин Sinovac з Китаю.

Також МОЗ видав наказ, згідно з яким ветерани української воєнної Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на Донбасі тепер зможуть зробити щеплення надлишковими дозами вакцини Covishield позачергово.

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...