Глобальне потепління не всюди в Україні однакове: Де потеплішало найбільше (інфографіка)

Темпи глобального потепління в нашій країні в цілому швидші, ніж в світі.

Ужгород "чинить опір" потеплінню. Фото: ЖЖ.

Глобальне потепління впливає на Україну, доказ цьому - нові кліматичні норми температури повітря. Про це пише Ігор Кибальчич на своїй сторінці в Facebook, посилаючись на дані газети "Урядовий Кур'єр", передають Патріоти України.

Ігор пише, що видання з січня цього року в перших числах щомісяця в інформації про погоду публікує нові кліматичні норми температури повітря і опадів за період 1991 - 2020 рр. у Києві.

З таблиці видно, що за останнє 30-річчя найбільше потепліло в Чернігові і Києві - на 1,6°С, а найменше - в Ужгороді - на 0,9°С. Щодо опадів - в цілому їх кількість зменшилася, а якщо враховувати збільшення випаровування через зростання температури повітря, то дефіцит зволоження України зростає.

Крім цього він пише, що темпи глобального потепління в нашій країні в цілому швидші, ніж в світі. Всесвітня метеорологічна організація вважає потепління за 30 років близьким 1°С.


У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...