Глобальне потепління сприяє експансії небезпечних прибульців з півдня: Під Одесою виявили найбільш отруйного в світі павука (фотофакти)

Житель Ізмаїла Тарас Демидович виявив у себе у дворі павука Каракурта, який вважається одним із найнебезпечніших павуків у світі. Його отрута в 15 разів сильніша, ніж у гримучої змії. Про це Демидович повідомив у своєму Facebook, опублікувавши фото жахливої знахідки. Чоловік попросив жителів приватних будинків бути уважними, зазначають Патріоти України.

"Збираю насос від басейну і тут такий красень. Каракурт – отруйний павук. Його отрута в 15 разів сильніша за отруту гримучої змії і смертельна навіть для таких великих тварин, як верблюди і коні", – написав ізмаїлець.

Каракурт – вид павуків з роду чорних вдів. Зовнішні його ознаки: тринадцять червоних точок або плям на верхній стороні черевця. Однак повністю статевозрілі особини іноді набувають чорного кольору без плям.

Якщо комаху не турбувати, вона не нападає на тварин і людей. Однак у разі укусу – він діє негайно: людина відчуває пекучий біль, який уже через 10 – 15 хвилин поширюється по всьому тілу. Найчастіше потерпілі скаржаться на нестерпні болі в животі, попереку, грудній клітці. Також характерно різке напруження м'язів черевного преса.

Нагадаємо, раніше в Мукачеві Закарпатської області була помічена сaмка пaукa Aргіопa Брюнніхa. Цей вид схильний до кaнібaлізму сaмців. Після спарювання самка часто з'їдає самця, хоча деяким вдається втекти і запліднити ще одну самку. Павуки Аргіопи не становлять великої небезпеки для людини, оскільки їхня отрута досить слабка.

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...