Глобальне потепління: В Африці засихає всесвітньо відомий водоспад Вікторія (фото)

У Південній Африці практично зник наймасштабніший у світі водоспад Вікторія. Через сильну посуху вода у річці Замбезі знизилась до рекордного рівня.

Вікторія розташований на кордоні Замбії і Зімбабве, передають Патріоти України з посиланням на The Globe and Mail. У цьому регіоні посуха триває вже кілька тижнів.

За словами експертів, у цю пору року річка завжди міліє. Проте, такий низький рівень води тут зафіксували вперше за останні 25 років.

Президент Замбії Едґар Лунґу назвав це "нагадуванням того, що зміни клімату роблять з навколишнім середовищем".

Екологи зазначають, що зміни клімату взагалі можуть призвести до того, що Вікторія зникне за кілька років.

"Від спеки та посухи найбільше постраждали мешканці південно-східних регіонів Африки. Вони повністю втратили свій врожай. З кожним днем стає все важче діставати воду, аби напоїти худобу. Під загрозою і дикі тварини, бо ж звичні місця, до яких вони ходять на водопій, просто зникають", – додали екологи.


У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...