Гнезділов у суді заявив, що готовий повернутися на службу, але назвав свою умову

У п’ятницю, 11 жовтня, військовослужбовець 56-ї бригади Сергій Гнезділов у залі суду заявив, що готовий повернутися на військову службу, якщо Міноборони подасть законодавчу ініціативу про встановлення чітких термінів служби. Про це повідомляє hromadske із зали суду, передають Патріоти України.

«Вони обіцяли зробити це вісім місяців тому і не зробили. Чіткі терміни служби. Я за те, щоб нарешті в нашій країні відповідність була не тільки для військових, які пішли в СЗЧ, а й для Верховного головнокомандувача, який обіцяв це (чіткі терміни служби — ред.) військовим. Також для міністра оборони, який теж обіцяв. Я хочу, щоб нас нарешті почули», — сказав Гнезділов.

Військовий також додав, що не хоче, щоб його повернення в армію трактували як «слабкість». При цьому Гнезділов зазначив, що може оголосити голодування та «інше».

«Я все ж чекаю, коли буде відповідна ініціатива від наших вождів. Якщо її не буде, окрім того, що я боротимусь за свою свободу, я застосовуватиму інші методи впливу. Такі, як голодування та інше. Якщо наша країна дожилася до того, що в’язниці заповнені військовими, і їх не хочуть чути, тоді нам потрібно боротися навіть ціною власного життя», — сказав Гнездилов.

За інформацією джерел NV, прокуратура проситиме обрати для військовослужбовця Гнезділова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Джерело: Громадське.ua

Блогер-киянин закликав у TikTok до насильницької зміни чинної влади, а далі щось пішло не так (фото)

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 21:08

У Києві правоохоронці затримали проросійського блогера, якого підозрюють у закликах до насильницької зміни чинної влади в Україні. Про це в Telegram 11 жовтня поінформувала пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передають Патріоти України...

"Раптово" багатими зазвичай ставали мати чи дружина: Голова НАЗК оприлюднив список воєнкомів, що живуть на широку ногу

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 20:54

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) регулярно проводить перевірки декларацій, статків, зокрема, воєнкомів і членів ВЛК. Голова НАЗК Віктор Павлущик пригадав справи, які були найбільш резонансними, передають Патріоти України. «Наприклад,...