Голі та не дуже чисті стіни і відсутність пралки: Українка розповіла про зйомне житло в Італії

Дівчина зауважує, що в Італії господарям житла немає діла до якихось проблем орендаторів із ремонтом чи технікою в квартирі.

Українка Юлія Лободюченко півтора роки мешкає у місті Турин в Італії. Дівчина працює автодизайнером, передають Патріоти України.

"Навчалася в Мілані, а працюю в невеличкому місті Турин. Житло тут в середньому коштує 450-500 євро. Якщо говорити про Мілан, цю суму треба множити на два. Студентами винаймали великі квартири і ділили кімнати. Так виходило дешевше. Зараз я живу в місті, в якому практично немає молоді. Більшість жителів — пенсіонери", - каже Юлія.

Квартири тут здають найчастіше без меблів і техніки. В більшості це голі не дуже чисті стіни. За домовленістю з господарями обставляти житло треба самостійно. А при переїзді або забирати речі або комусь перепродавати.

"Все, що купила в Мілані, перепродала за копійки іншим студентам, які в'їхали на моє місце. Також відрізняється відношення власників квартири до орендарів. Наприклад, в Україні можна зателефонувати до власника і поскаржитись, що щось зламалося чи потрібно замінити. Тут ти отримав ключі від квартири і власника не хвилюють твої проблеми. В мене, наприклад, немає пральної машинки. Я хотіла б її поставити, але ванна так побудована, що це незручно зробити, немає місця. І яку б я модель не підбирала, встановити її не виходить. Тому доводиться прати в громадських пральнях, які є дуже популярними", - пояснює українка.

Також дівчина зауважує, що в Італії найбільша бюрократія. Щоб змінити свої права на європейські треба вистояти не одну чергу, яку найчастіше доведеться займати з 6 ранку. "При цьому за одним папірцем потрібно буде взяти ряд інших. Це досить складно і затяжно по часу", - пояснює Юля.

Джерело: Gazeta.ua

Не все так однозначно? Чи може Польща депортувати українських чоловіків

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:58

Поляки можуть повернути до України військовозобов'язаних чоловіків? З новою важливою заявою вийшов міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, який раніше висловлювався за повернення чоловіків на Батьківщину. Водночас Варшава подовжила тимчасовий з...

Винищувач супербактерій: Вчені заявили про створення антибіотика, який може здійснити прорив у медицині

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:47

Вчені відкрили новий клас антибіотиків з потужною активністю проти особливо стійких бактерій. Медикамент також продемонстрував ефективність лікування інфекції кровотоку у мишей, передають Патріоти України. Антибіотик розробили медики з Уппсальського ун...