Головна ялинка України увійшла до ТОП-5 найкрасивіших у Європі

Новорічна ялинка на Софійській площі Києва включена до п’ятірки найкрасивіших новорічних дерев Європи. Відповідний рейтинг оприлюднив туристичний ресурс European Best Destinations, зазначають Патріоти України.

Всього в рейтингу 17 позицій. Самим гарним новорічним деревом визнана ялинка у Вільнюсі. Її висота – 27 метрів і складається з приблизно 6 тис. гілок і понад 5 км освітлення. За формою вона нагадує шахову фігуру.

На другому місці опинилася ялинка в Празі, на третьому – в Страсбурзі, на четвертому – в Кельні.

П’яте місце посіла головна ялинка України.

«Столиця України – ідеальне місце для мандрівників, які шукають автентичність, сніг, традиції. У Києві є не один, а кілька різдвяних базарів. Ви можете помилуватися однією з найкрасивіших різдвяних ялинок в Європі на Софійській площі», – йдеться в повідомленні.

Цьогоріч висота ялинки в Києві складає більше ніж 20 метрів. Її прикрашають 4 км різнобарвних гірлянд та понад 4 тис. іграшок. Також на Софійській площі розташовані чотири «королівства», які занурюють жителів і гостей столиці в новорічну казку.


Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...