Головний біль астронавтів: США звинуватили росіян у крадіжці повітря на МКС

Американські астронавти на борту Міжнародної космічної станції поскаржилися на головні болі, вважаючи причиною цього російську систему повітроочищення. Російські вчені з цим не згодні, передає "РИА Новости", передають Патріоти України.

Вимоги щодо зниження рівня вуглекислого газу були висунуті NASA в 2008 році у зв’язку з суб’єктивними скаргами деяких астронавтів на наявність головного болю при узгоджених рівнях вмісту СО2 5-6 міліметрів ртутного стовпа.

Дослідники звертають увагу на те, що на головні болі скаржилися космонавти, які побували на МСК з 14 березня 2001 року і 31 травня 2012 року. Всього було 46 скарг астронавтів на головний біль. Враховуючи скарги американської сторони, ліміт вмісту СО2 в атмосфері МКС послідовно знижували до 4,5, до 4, до 3,2-3,3 і в даний час він підтримується на рівні менше 3 міліметрів ртутного стовпа, проте деякі астронавти досі скаржаться на головний біль.

Серед іншого в США звертають увагу на те, що коли на МКС була відключена американська система видалення вуглекислого газу CDRA і працювала тільки російська система “Воздух”, вміст CO2 підвищувався до 6,2 міліметра ртутного стовпа.

У свою чергу вчені з Росії вважають некоректним спиратися на дані від 2,7% побували на МКС космонавтів з США. На їхню думку, в головних болях американців винна не система очищення повітря або обмежений простір, а вплив невагомості.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...