Гомельчанин поставив ДАІ Білорусі у скрутне становище, вказавши на порушення Лукашенком зі свитою ПДР

Одна з ключових відмінностей демократичних держав від авторитарних або "молодих демократій" в тому, що перед законом усі рівні. Навіть у "дріб'язкових" порушеннях.

ДАІ письмово відповіла гомельчанин Павлу, який попросив дати правову оцінку діям керівника Білорусі під час поїздки Вітебською областю, повідомляють Патріоти України з посиланням на abw.by.

На початку червня Олександр Лукашенко в супроводі молодшого сина і ще кількох людей прокотився велосипедом по Оршанському району. У селищі Болбасово диктатор з велосипедом йшов по проїжджій частині, а не по тротуару. Те ж саме робив і супровід Лукашенка.

Житель Гомеля оцінив це як порушення Правил дорожнього руху і подзвонив в ДАІ свого міста. Там його звернення прийняли, і 20 червня чоловік отримав поштою офіційну відповідь.

ДАІ повідомило, що провело перевірку. Далі йде загадкова фраза: «В результаті проведеної перевірки прийнято рішення відповідно до чинного законодавства Республіки Білорусь». Якщо одержувач відповіді не згоден, то йому пропонують оскаржити його в МВС. <

"Скільки не спілкуюся з органами, але такого ще не отримував, - коментує відписку Павло. - Були в моїй практиці випадки, коли я звертався в ДАІ, щоб та розібралася з особливо нахабними порушниками паркування. Мені приходили нормальні мотивовані відповіді, правда, не вказувалися дані порушника, зате завжди була інформація, за якою статтею він був притягнутий до відповідальності. А тут - повний морок. У стилі: «Ви провели перевірку?» - «Провели!» - «І який результат?» - «Нормально все. Працюємо».

Останній абзац Павло вважає повним абсурдом: «Що і як я можу оскаржити, якщо мені невідомий результат перевірки ?! А взагалі не виключаю, що в цій ситуації можна говорити про бездіяльність посадової особи (або осіб) при проведенні перевірки».

Українцям за кордоном знову почали видавати паспорти: Ось хто в пріоритеті

понеділок, 6 травень 2024, 19:50

Закордонні підрозділи ДП “Документ” відновили видавання паспортів громадянам України в тестовому режимі. Про це повідомили на сайті підприємства, передають Патріоти України. Паспорти видаватимуть насамперед “соціально вразливим категоріям громадян”, як...

"Ми не дозволимо відправити їх на смерть": Віцепрем'єр Угорщини зробив заяву про повернення чоловіків-біженців в Україну

понеділок, 6 травень 2024, 19:30

Віцепрем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн заявив, що його держава не передаватиме Києву українських чоловіків призовного віку й не дозволить "відправити їх на смерть". Про це повідомляє atv.hu, передають Патріоти України. За словами Шем’єна, кожен украї...