"Homo longi": Китайські вчені заявили, що знайшли кістки "людини-дракона" (фото)

Китайські вчені виявили древній череп, який міг належати зовсім новому виду людини, названому Homo longi або «людина-дракон». Результати дослідження були опубліковані в трьох статтях в журналі The Innovation, повідомляють Патріоти України.

Спочатку череп був знайдений в 30-і роки минулого століття китайськими робітниками, які будували міст через річку Сунгарі в Харбіні. Щоб череп не потрапив в руки японських загарбників, його запакували і сховали в покинутому колодязі. Протягом майже 90 років він залишався там, поки в 2018 році один чоловік не розповів про знахідку онукові. Після цього скам'янілість передали в дар Музею наук про Землю Університету Хебей.

На думку вчених, череп належав чоловікові близько 50 років. У нього була масивна голова, широкий, опуклий ніс і великі очі. Зріст у «людини-дракона» міг бути вище, ніж в середньому у сучасних людей, а статура - дуже міцною. Дослідження показало, що ця група проживала в Східній Азії щонайменше 146 000 років тому. Більш того, вчені заявили про те, що ця гілка людського генеалогічного древа більш тісно пов'язана з Homo sapiens, ніж неандертальці. У той же час деякі фахівці вважають, що череп, ймовірно, належав денисівцю.

Мав лише 2% на життя: Захиснику України провели унікальну операцію із видалення пухлини з серця

субота, 27 квітень 2024, 10:28

Українському військовому давали 2 відсотки зі 100, що він виживе. Він після поранення дізнався, що в його серці пухлина розмір з саме серце, передають Патріоти України. Таких оперативних втручань у світі проведено одиниці. 13 годин хірург Володимир ...

Мобілізувати хочуть всіх? На блокпостах у Львівський області працюватимуть представники ТЦК

субота, 27 квітень 2024, 9:50

У Львівський області від 25 квітня змінили склад персоналу блокпостів. Про це інформує Tvoemisto.tv з посиланням на слова керівника апарату Львівської ОВА Тараса Греня, передають Патріоти України. У повідомленні вказується, що відтепер на них окрім пра...