Горбатого тільки могила виправить: У Харкові затримали відомого антимайданівця на прізвисько "Топаз"

Із 17 жовтня 2020 року злочинця оголосило в розшук Селидівське відділення поліції Донецької області за підозрою в розбої, викраденні авто та викраденні людини.

У Харкові затримали відомого антімайдановца Гната Кромського відомого як "Топаз", який перебував в розшуку. Про те, що 20 жовтня його виявили на одній зі станцій метро, повідомила поліція Харківської області, передають Патріоти України.

Зазначається, що з 17 жовтня 2020 року його оголосило в розшук Селидівське відділення поліції Донецької області за підозрою в розбої, викраденні авто, викраденні людини та інших злочинах.

"Санкціями статей передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна", - уточнили в поліції.

У той же час Гнат Кромський ввечері 20 жовтня повідомив про своє затримання в Facebook. "Мене затримали за звинуваченням в скоєнні особливо тяжких злочинів", - написав він.

Нагадаємо, в 2014 році "Топаз" керував харківськими тітушками. Він підбирав їх спеціально для нападів на активістів Майдану. Крім того, Кромський був одним з ініціаторів створення "Харківської народної республіки". Відомим став після того, як в мережі з'явилося відео російського пропагандиста Сергія Рульова, на якому той відзначився фразою "Топаз, дай команду!".

27 лютого 2014 року Кромський записав відеозвернення до російського президента Володимира Путіна. У ньому він закликав главу Кремля ввести війська в Україну і "захистити" населення. У тому ж році на мітингу під Харківською міськрадою "Топаз" агітував людей за федералізацію України і проросійський Харків. Сепаратиста засудили до 8 років ув'язнення, але він вийшов на свободу раніше за "законом Савченко".

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...