Гордість Української галицької армії: В Івано-Франківську встановлять монумент першій у світі жінці-офіцеру

Першою у світі жінкою, яку офіційно зарахували на військову службу у званні офіцера була українка Олена Степанів, яка служила в Українській галицькій армії. Пам’ятник встановить Союз Українок на вулиці Грушевського, 16 – біля входу до школи №7, повідомляють Патріоти України з посиланням на “Галицький Кореспондент“.

Олена Іванівна Степанів (псевдо – Олена Степанíвна) служила четаркою Української Галицької Армії, була активною учасницею січово-стрілецького руху, співзасновницею товариства «Січові Стрільці – ІІ», провідницею жіночої чети.

Відважна патріотка отримала медаль за мужність та здобувши старшинську посаду, стала справжньою легендою свого часу. Похована Олена у Львові 1963 року, на Личаківському цвинтарі.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...